Laat medewerkers en klanten veilig en snel hun identiteit aantonen

CheckedID

Een greep uit onze klanten

Uw ideale ID-tool

CheckedID is de meest veilige en zorgvuldige ID-verificatie tool beschikbaar. Of u nu een nieuwe klant of medewerker wilt onboarden: identificatie en verificatie van de identiteit was nog nooit zo simpel. Een op kantoor rondslingerend kopie paspoort, onveilig e-mailverkeer en opslag van ID-informatie die conform wetgeving niet bewaard mag blijven: het is vanaf nu verleden tijd.

Ik ben gevraagd me te identificeren met CheckedID en heb vragen

Lees meer

Flexmarkt

Stel de identiteit van nieuwe arbeidskrachten vast volgens een beproefde online werkwijze. Foutloos en veilig voor u, simpel en vriendelijk voor uw nieuwe (flex)medewerker.

Lees meer

Financiële dienstverlening

Voldoe aan uw plicht om vast te stellen met wie u te maken heeft als cliënt. Op afstand en in één keer goed. Uiteraard conform de strenge eisen van de Wwft.

Lees meer

Woningverhuur

Verifieer de identiteit van uw klant vóór het sluiten van de overeenkomst. Relevante data worden verzameld en opgeslagen, geheel conform de Wwft en AVG.

Lees meer

Accountants

Identificeer en verifieer cliënten aan de hand van een geldig ID-document én conform Wwft richtlijnen. U weet zeker dat uw cliënt is, wie hij beweert te zijn. U de garantie, de inspecteur de bewijzen.

Lees meer

Software partners

Onze ID-tools zijn eenvoudig te integreren en te koppelingen met bestaande softwaretoepassingen. Een partnership met JanusID is altijd een waardevolle ‘check in the box’.

Lees meer

Wij zijn zeer tevreden over onze integratie met CheckedID. De onboarding van nieuwe uitzendkrachten gaat nu volledig online en alle relevante informatie wordt automatisch in ons verloningssysteem gekoppeld. CheckedID is stabiel en we worden altijd snel en persoonlijk geholpen als er vragen zijn.

Brian Hickey, Directeur, HuisartsenHulp

/thumbs/100×10000/partners/2021/11/HuisartsenHulp-Icon-Large-640x210.png
/thumbs/10000×250/testimonials/2022/01/womancomputer-vrijstaand.jpg

2 x 5 Redenen waarom CheckedID

1. Accurate ID-check, in één keer goed
2. Verlaagt kosten identiteitscontrole
3. Simpel in gebruik, ook op afstand
4. Voorkom ID-fraude
5. Voldoe aan AVG-richtlijnen
6. Klantvriendelijk proces
7. Betalen naar gebruik
8. Alle type ID-bewijzen, wereldwijd
9. Ondersteunt vele manieren van werken
10. Integratie met eigen systemen mogelijk

Vraag een 15-minutes demo aan

Demo

Hoe werkt het nou precies?

Waarom nou een app? We versturen allemaal ons geld via een app van A naar B. Waarom doen we niet hetzelfde met privacy gevoelige ID-informatie? De CheckedID app helpt (nieuwe) klanten en medewerkers om veilig en simpel hun ID-bewijs te overleggen. En u? U bespaart omslachtige stappen in het proces én werkt volgens de laatste richtlijnen. Een app klinkt voor sommigen omslachtig. Dat is het niet. Vergelijk het met een bankapp. Net als in een betaalapp gaat u nu veilig om met persoonsgegevens. Hieronder in 5 hoofdstappen uitgelegd wat de gebruiker ervaart.

Stap 1

Je ontvangt van de opdrachtgever een uitnodiging om met de CheckedID app jouw identiteit te verifiëren. Deze uitnodiging heeft een QR-code of link. Na het downloaden van de app scan je de code en worden de te volgen stappen getoond.

/thumbs/10000×400/solutions/2020/12/oplossing-1.jpg

Stap 2

Met heldere instructies wordt je gevraagd een foto van je ID-bewijs te maken. De app zorgt ervoor dat de foto automatisch goed leesbaar wordt genomen, zonder schitteringen en schaduwen.

/thumbs/10000×400/solutions/2020/12/oplossing-2.jpg

Stap 3

De app detecteert op basis van de genomen foto of er een chip in het ID-bewijs zit. Als dit zo is, dan wordt de instructie getoond hoe de chip moet worden uitgelezen door de telefoon tegen het ID-bewijs aan te houden.

/thumbs/10000×400/solutions/2020/12/oplossing-3.jpg

Stap 4

Je wordt nu gevraagd om een selfie te maken. Daarbij wordt ook een zogenaamde “liveness check” gedaan om er zeker van te zijn dat er een foto van een levend persoon wordt genomen. Met deze selfie wordt gecontroleerd of het gebruikte ID-bewijs van jou is.

/thumbs/10000×400/solutions/2020/12/oplossing-4.jpg

Stap 5

Als je alle stappen hebt doorlopen krijg je een overzicht van de verzamelde gegevens. Als je akkoord bent en op ‘Verzenden’ klikt, wordt de verificatie uitgevoerd en worden alle gegevens van het toestel gewist. Het resultaat gaat in een beveiligd rapport naar de organisatie die jou heeft uitgenodigd. De verificatie is afgerond!

/thumbs/10000×400/solutions/2020/12/oplossing-5.jpg

Waar gaat het in de dagelijkse praktijk vaak mis?

Door op een zorgvuldige manier de identiteit vast te stellen, borgt u dat er tijdens het verificatieproces geen datalekken ontstaan. Bijvoorbeeld doordat persoonsgegevens in handen vallen van iemand die deze niet zou mogen hebben. De kans hierop wordt aanzienlijk vergroot door de huidige manier van werken als het gaat om ID-bewijzen. Waar gaat het veelal mis?

1. Het fotograferen en versturen met een smartphone

De foto's van het ID worden vaak niet (tijdig) gewist. Vervolgens worden ze automatisch gekopieerd naar de (persoonlijke) cloudopslag.

2. Het opslaan op PC en versturen via mail

Foto's worden vaak opgeslagen op de PC om vervolgens te mailen of te uploaden via een website. Deze blijven vaak in de mailbox staan en worden niet (tijdig) van PC of mailbox verwijderd.

3. Het kopieren van een ID-bewijs op een kopieermachine

De meeste kopieermachines hebben geheugen dat niet regelmatig kan worden gewist.

/thumbs/600×600/pages/2020/12/1608627701_shutterstock-1774834307.jpg

In het kader van de AVG zijn dit onwenselijke situaties: u heeft als verwerkingsverantwoordelijke geen inzicht in en controle op waar persoonsgegevens zich bevinden. Een ander nadeel van de huidige werkwijze is dat u vaak niet zeker weet of degene die u een ID-bewijs toestuurt, via bijvoorbeeld mail, wel de eigenaar is van het document. CheckedID biedt u deze zekerheid wel.

Vraag een 15 minutes demo aan

Demo