Identificeer en verifieer medewerkers. Veilig en conform wetgeving.

Know Your Employee

Know Your Employee

Know Your Employee, kortom weet wie u aanneemt, wordt in de huidige snelle maatschappij steeds belangrijker. Helaas gaat het huidige werkproces van het verzenden en verwerken van kopieën van paspoorten en identiteitskaarten gepaard met aanzienlijke risico's. Het proces is niet veilig en veelal niet betrouwbaar en moet om die reden worden vermeden.

KYE

Bent u ook veel tijd kwijt aan het onboarden van een nieuwe medewerker? En zeker nu dit steeds meer op afstand plaatsvindt?

Regelgeving naleven

Bij het onboarden dient u te voldoen aan wetgeving en normeringen zoals SNA, NEN 4400-1 en de WiD. Dit betekent onder meer dat ID-bewijzen zorgvuldig moeten worden gecheckt.

Snel en zorgvuldig

Momenteel kent dit KYE proces vaak omslachtige en handmatige werkzaamheden. Dat dit makkelijker, foutloos en veilig kan bewijst CheckedID. De tool om identiteiten vakkundig vast te stellen.

Voordelen CheckedID

1. In 15 seconden een ID-check
2. Geautomatiseerde en beproefde workflows
3. Voldoe aan SNA/ NEN normering en wetgeving
4. Minimaliseer risico’s op AVG-overtredingen
5. Medewerkervriendelijk proces
6. Bewijs van verificatie altijd beschikbaar
7. Gebruik nieuwste en bewezen technologie
8. Minimaliseer handmatige handelingen

Waar gaat het vandaag de dag vaak mis?

Door op een zorgvuldige manier de identiteit vast te stellen, borgt u dat er tijdens het verificatieproces geen datalekken ontstaan. Bijvoorbeeld doordat persoonsgegevens in handen vallen van iemand die deze niet zou mogen hebben. De kans hierop wordt aanzienlijk vergroot door de huidige manier van uitwisselen van ID-bewijzen. Waar gaat het in de praktijk veelal mis?

1. Het fotograferen en versturen met een smartphone

De foto's van het ID worden vaak niet (tijdig) gewist. Vervolgens worden ze automatisch gekopieerd naar de (persoonlijke) cloudopslag.

2. Het opslaan op PC en versturen via e-mail

Foto's worden vaak opgeslagen op de pc om vervolgens te mailen of te uploaden via een website. Deze blijven vaak in de mailbox staan en worden niet (tijdig) van PC of mailbox verwijderd.

3. Het kopiëren van een ID-bewijs op een kopieermachine

De meeste kopieermachines hebben geheugd niet niet regelmatig worden gewist.

/thumbs/600×600/pages/2020/12/shutterstock-573243988-klein.jpg

In het kader van de AVG zijn dit onwenselijke situaties: u heeft als verwerkingsverantwoordelijke geen inzicht in en controle op waar persoonsgegevens zich bevinden. Een ander nadeel van de huidige werkwijze is dat u vaak niet zeker weet of degene die u een ID-document toestuurt, via bijvoorbeeld mail, wel de eigenaar is van het document. CheckedID biedt u deze zekerheid wel.

Beveiligd rapport

Tenslotte ontvangt u met CheckedID een beveiligd rapport. Hiermee kunt u te allen tijde aantonen dat de identiteitsverificatie zorgvuldig heeft plaatsgevonden. De manier van rapporteren wordt op maat ingericht. Op basis van richtlijnen van uw organisatie en wetgeving wordt bepaalde data van een ID-bewijs al dan niet getoond. Wel of geen BSN-nummer, selfie of ID foto: u ontvangt in een beveiligd rapport alleen die data die relevant en verplicht zijn.

Het vaststellen van de identiteit van onze professionals met CheckedID bespaart ons veel handmatige inspanning. Zeker nu dit steeds vaker op afstand plaatsvindt. Tevens zijn we ervan verzekerd dat de verwerking van de persoonsgegevens volkomen veilig is.

Florine Onderwijzer, Manager Operations, HeadFirst

/thumbs/100×10000/partners/2021/12/HeadFirst-klantlogo-350x115.png
/thumbs/10000×250/testimonials/2020/12/shutterstock-1658387542-kleiner.jpg

CheckedID: uw ideale ID-tool

CheckedID is de meest veilige en zorgvuldige ID-verificatie tool beschikbaar. Of u nu een nieuwe medewerker of freelancer wilt onboarden: identificatie en verificatie van de identiteit was nog nooit zo simpel. Een op kantoor rondslingerend kopie paspoort, onveilig e-mailverkeer en opslag van ID-informatie die conform wetgeving niet bewaard mag blijven: het is vanaf nu verleden tijd.

Lees meer over CheckedID

Lees meer