De universele bedrijfspas!

ShowID

ShowID, dé nieuwe manier van autoriseren van bezoekers op kritieke locaties

ShowID is de meeste veilige en zorgvuldige autorisatietool beschikbaar. Toegangbeheerders van kritieke locaties en hun bezoekers hebben behoefte aan het snel en betrouwbaar vaststellen dat iemand geautoriseerd is om binnen te komen. Denk aan een monteur die bij een fabriek gepland onderhoud moet uitvoeren. Hoe weet je zeker dat het de juiste persoon is die verwacht wordt? Met ShowID gaat dit snel en gemakkelijk. De monteur is door zijn - eventueel via het KvK handelsregister gecontroleerde - werkgever geautoriseerd voor een bepaalde afspraak. De toegangsbeheerder kan dit eenvoudig controleren aan de poort, zonder te moeten afgaan op een door de bezoeker getoonde bedrijfspas. Dit is een veel betrouwbaarder manier dan met zelf uitgegeven kaarten. En vooral ook goedkoper!


De universele bedrijfspas

ShowID fungeert als universele bedrijfspas. Een autorisatiebewijs voor onbekende personen. En laat alleen maar die persoonsgegevens zien die relevant en noodzakelijk zijn. Niets meer en niets minder. Veilig en vertrouwd voor iedereen.

Veiligheid op locaties

Het bewaken van bedrijfskritische installaties en locaties vraagt steeds meer aandacht. Denk aan haventerreinen, datacenters, energiecentrales en defensie instellingen. Gevaren die door ‘de voordeur’ komen moeten worden vermeden.

Extra toegangseisen

Laat bezoekers eenvoudig vooraf benodigde toegangseisen uitvoeren zoals bijvoorbeeld een veiligheidstraining. Zo bespaar je tijd bij de bezoekerscontrole. Voor iedereen prettig!

Hoe het werkt

Als bezoeker van streng beveligde locaties wil je snel naar binnen. Tijd is immers geld. Maar het is logisch dat de toegang van bezoekers goed wordt gecontroleerd. Een deel van het toelatingsproces vindt voorafgaand aan het bezoek plaats. Maar soms is er spoed, en moeten zaken snel worden geregeld. In dat soort gevallen kan de voorbereiding erbij inschieten, of kan het reserveringsysteem het niet aan. Ook bij sterk wisselende bezoekers of veel ad hoc bezoek wil de reservering nogal eens verkeerd gaan. ShowID voorkomt dit soort situaties. Hieronder worden de 4 basisstappen van ShowID toegelicht. Eenvoudig, snel maar vooral ook erg veilig.

Stap a

Bestuurders en functionarisen van bezoekende leveranciers die - eventueel - zijn geverifieerd op basis van het KvK Handelsregister verstrekken eenmalige of periodieke ShowID machtiging aan medewerkers. Deze machtiging is een autorisatie voor een medewerker om op een vastgesteld moment een bepaalde faciliteit te bezoeken.

/thumbs/10000×400/solutions/2021/11/1636540239_Stap-a.jpg

Stap b

De leveranciermedewerker ontvangt een notificatie voor het geautoriseerde bezoek.

/thumbs/10000×400/solutions/2021/11/Stap-b.jpg

Stap c

De toegangsbeheerder toont een dynamische QR code. De bezoekende leveranciermedewerker klikt op de eigen smartphone op de ontvangen ShowID autorisatie waarna de camera automatisch wordt gestart. De bezoeker scant de QR code van de toegangsbeheerder.

/thumbs/10000×400/solutions/2021/11/Stap-c.jpg

Stap d

Na het scannen ziet de toegangsbeheerder op zijn scherm de gegevens van de bezoeker en stelt vast of deze overeenkomen met degene die naar binnen wil. Indien dit zo is dan geeft de toegangsbeheerder akkoord. Zoniet, dan wordt toegang geweigerd en kan een reden worden toegevoegd.

/thumbs/10000×400/solutions/2021/11/1636540261_Stap-d.jpg

Voor wie?

Industrie

Stel de autoriteit van een monteur vast volgens een beproefde digitale werkwijze. Veilig, zeker en privacy vriendelijk voor de monteur.

Toegangsbeheerders

Externe leveranciers die geen vaste bezoekers zijn volgen een beproefde digitale werkwijze. Veilig, zeker en privacyvriendelijk voor de leverancier. Zekerheid voor de toegangsbeheerder.

Transporteurs

Biedt chauffeurs de mogelijkheid om snel en gemakkelijk aan de poort of deur aan te tonen dat ze verwacht worden.

5 Redenen waarom ShowID

1. Makkelijk in gebruik, geen app downloaden
2. Koppeling met KvK handelsregister mogelijk
3. Enorme versnelling controleproces aan de poort
4. Lagere kosten dan met gebruik bedrijfspassen
5. 100% veilig, onder andere door omgekeerd scan proces

Wij vertellen u hier graag meer over!

Meer informatie