Verhuur met zekerheid aan geïdentificeerde huurders

Woningverhuur

Een greep uit onze woningverhuurklanten

CheckedID voor Woningverhuur

U dient vast te leggen aan wie u een woning verhuurt. Niet alleen verhuurders, ook de overheid stelt eisen aan deze identificatieplicht. Even een ‘kopietje paspoort versturen’ is uit den boze, aangezien u gedeeltelijke informatie niet mag bewaren. CheckedID is de meeste veilige en zorgvuldige ID-verificatie tool beschikbaar. Identificatie en verificatie van de identiteit van uw nieuwe huurder - conform Wwft richtlijnen - was nog nooit zo simpel. Ook op afstand. Zo voorkomt u fraude en misbruik van de woning.

Identificatie en verificatie

U bent verplicht de identiteit van nieuwe (flex)medewerkers vast te stellen. Deze verificatieplicht is vastgelegd in de Wet op de identificatieplicht (WiD) en SNA/ NEN4400-1 richtlijnen. Het identificeren en verifiëren gebeurt steeds vaker geheel op afstand. Hoe toont u aan dat u dit conform wet- en regelgeving heeft uitgevoerd?

Op afstand

Doordat het identificeren en verifiëren steeds vaker op afstand gebeurt, brengt dit proces risico’s met zich mee. Behoort het ID-bewijs dat u heeft ontvangen wel toe aan de verstuurder en hoe bewijst u dit bij een audit? Hoe voorkomt u dat er binnen uw organisatie niet juist wordt omgegaan met de privacygevoelige data die digitaal beschikbaar is? Allemaal vragen waarop CheckedID het simpele antwoord biedt.

Real-time identificatie

In sommige gevallen wordt een snelle ID-identificatie verlangd. Dan is een snelle en accurate werkwijze voor u en uw huurder wenselijk. Ook als het gaat om het vaststellen van een buitenlandse identiteit, aan de hand van lastig te ontcijferen ID-bewijzen. Met CheckedID heeft u binnen 15 seconden die informatie die u nodig hebt. Digitaal, volledig en compliant.

Onze woninginspecteurs en verhuurmakelaars gebruiken CheckedID voor het op een veilige en snelle wijze vaststellen van de identiteit van onze huurders bij sleuteloverdracht. Wij zijn zeer tevreden over het gebruiksgemak en de versimpeling van het overdrachtsproces. Tevens zijn we ervan verzekerd dat de verwerking van persoonsgegevens conform de AVG plaatsvindt.

Irma Vergeer, Manager Verhuur, vb&t Verhuurmakelaars

/thumbs/100×10000/partners/2021/12/vb-t-logo-350x115.png
/thumbs/10000×250/testimonials/2020/12/sleutels.jpg

Tijdsbesparing

U verifieert betrouwbaar en zorgvuldig personen op afstand. Reizen of wachten is passé. En het trainen van medewerkers in het controleren van (internationale) identiteitsdocumenten is niet langer noodzakelijk.

Kostenbesparing

U vermindert uw inspanningen om de opslag van persoonsgegevens die u wettelijk mag verzamelen inzichtelijk te maken en te houden. En u voorkomt kosten voor controleapparatuur en documentatie.

Geen rejects

Maakt u al gebruik van een digitale identiteitsverificatiedienst, dan reduceert u het aantal rejects tot nul. Hierdoor zijn minder handlingskosten vereist van uw medewerkers. Ook uw cliënten worden niet meermaals benaderd.

/thumbs/600×600/pages/2020/12/1608630799_shutterstock-719542471-klein.jpg

CheckedID: uw ideale ID-tool

CheckedID is de meest veilige en zorgvuldige ID-verificatie tool voor de woningverhuur markt. Identificatie en verificatie van de woninghuurder was nog nooit zo simpel en veilig. Hiermee bent u ervan verzekerd dat u de sleutels overhandigt aan de juiste huurder.

Lees meer over CheckedID

Lees meer