CheckedID: uw ideale ID-tool

Financiële dienstverlening

Een greep uit onze klanten

Financiële dienstverlening

CheckedID is de meest veilige en zorgvuldige ID-verificatie tool, die beschikbaar is. Identificatie en verificatie van de identiteit van uw nieuwe klant - conform Wwft richtlijnen - was nog nooit zo simpel. Een op kantoor rondslingerend kopie paspoort, onveilig e-mailverkeer en opslag van ID-informatie die conform wetgeving niet bewaard mag blijven: het is vanaf nu verleden tijd. Bovendien hebt u bij een inspectie benodigd bewijs zo voorhanden.

Identificatie als eerste KYC stap

U bent verplicht nieuwe cliënten goed in kaart te brengen en integriteitsrisico’s vast te stellen. Een eerste stap betreft het vaststellen met wie u te maken heeft. U dient dit zorgvuldig te doen aan de hand van een door een overheid uitgegeven geldig ID-bewijs. Vaak op afstand. Zodanig dat u achteraf kunt aantonen dat u alle stappen heeft doorlopen en vastgelegd.

Op afstand

Doordat het identificeren en verifiëren steeds vaker op afstand gebeurt, brengt dit proces risico’s met zich mee. Behoort het ID-bewijs dat u heeft ontvangen wel toe aan de verstuurder en hoe bewijst u dit bij een audit? Hoe voorkomt u dat er binnen uw organisatie niet juist wordt omgegaan met de privacygevoelige data die digitaal beschikbaar is? Allemaal vragen waarop CheckedID het simpele antwoord biedt.

Snel en in één keer goed

Een snelle en accurate identificatie is voor u en uw cliënten wenselijk. Ook als het gaat om het vaststellen van een buitenlandse identiteit, aan de hand van onbekende ID-bewijzen. Maar de identificatie en verificatie met innovatieve digitale technologieën moet ook in één keer goed gaan. Niets is vervelender om terug te moeten gaan naar de te verifiëren persoon omdat het proces niet is gelukt. CheckedID levert u binnen 20 seconden de informatie die u nodig hebt. Digitaal, volledig én compliant.

Tijdsbesparing

U verifieert betrouwbaar en zorgvuldig personen op afstand. Reizen of wachten is passé. En het trainen van medewerkers in het controleren van (internationale) identiteitsdocumenten is niet langer noodzakelijk.

'Bank grade' native apps

Het uitwisselen van persoonsgegevens kan, net als uw bank app voor betalingsverkeer en beleggen, alleen toevertrouwd worden aan veilige, native apps

Geen rejects

Maakt u al gebruik van een digitale identiteitsverificatiedienst, dan reduceert u het aantal rejects tot nul. Hierdoor zijn minder handlingskosten vereist van uw medewerkers. Ook uw cliënten worden niet meermaals benaderd.

/thumbs/600×600/pages/2020/12/shutterstock-525040075-klein.jpg

CheckedID: uw ideale ID-tool

CheckedID is de meest veilige en zorgvuldige ID-verificatie tool voor de financiële sector. Of u nu een nieuwe medewerker of klant wilt onboarden: identificatie en verificatie van de identiteit was nog nooit zo simpel en veilig. Gebruikmakend van een 'bank grade' app. Op het device worden geen enkele persoonsgegevens bewaard. Alle verwerking vindt plaats op veilige servers. Risico's zoals phishing worden door het gebruik van een native app eveneens vermeden.

Lees meer over CheckedID

Lees meer