image

Controleren of iemand die zich op afstand bevindt is wie hij/zij zegt te zijn, is een van de grootste uitdagingen voor bedrijven om hun doelstellingen voor digitale transformatie te bereiken.

En met het aantal datalekken dat hand over hand toeneemt in verschillende sectoren, wordt het niet eenvoudiger. Een toenemend aantal providers biedt ID-verificatie diensten als een service om dit probleem op te lossen. De ID-verificatiefunctie is complex en gespecialiseerd. Het is een logische stap voor bedrijven en instellingen om het uit te besteden aan providers met de nodige kennis, schaal en beveiliging om gevoelige transacties snel, veilig en efficiënt te kunnen uitvoeren.

Het startpunt voor de meeste van deze providers is een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs, zoals een paspoort of een identiteitskaart. Dat is echter waar de overeenkomst eindigt. Verificatie van identiteiten en het verstrekken van persoonlijke gegevens wordt aangeboden op verschillende niveaus van bruikbaarheid, gebruikerservaring, controleerbaarheid en naleving van de privacywetgeving. Dus hoe selecteert u een identiteit-verificatie-als-een-serviceprovider? Welke aspecten moeten worden overwogen? De tabel bovenaan dit artikel kan nuttig zijn om een beslissing te nemen.

Het uitbesteden van identiteitsverificatie aan een gespecialiseerde provider maakt focus op kerncompetenties mogelijk. Het zorgvuldig selecteren van de juiste provider helpt bedrijven bij hun digitale transformatie. Onboarding, KYC en gerelateerde processen kunnen verder worden geautomatiseerd en versneld. Het valideren van het ID-bewijs en de houder in realtime geeft meteen zekerheid met wie u te maken hebt. Dit zal uw risicoprofiel verminderen. En het selecteren van een identiteitsverificatieprovider die zijn processen heeft gebouwd met privacy in de kern verlaagt uw GDPR-compliance risico’s.

Het verzenden van kopieën van ID-bewijzen moet echt worden opgegeven. Het heeft zijn functie voor het pre-digitale tijdperk gediend. Afgezien van het hoge frauderisico, met identiteitsdiefstal in opkomst, wilt u uw klanten niet blootstellen aan de datalekkage die met deze praktijk gepaard gaat.

Als het goed wordt gedaan, leidt identiteitsverificatie tot meer efficiëntie, een beter bedrijf en lagere operationele kosten. Het begint met het maken van de juiste beslissing voor een provider.

Nooit meer een “kopietje paspoort” versturen!