image

Hoe de juiste keuze voor een identity-verification-as-a service provider te maken

Geplaatst op 26 February, 2019

Controleren of iemand die zich op afstand bevindt is wie hij/zij zegt te zijn, is een van de grootste uitdagingen voor bedrijven om hun doelstellingen voor digitale transformatie te bereiken. En met het aantal datalekken dat hand over hand toeneemt in verschillende sectoren, wordt het niet eenvoudiger. Een toenemend aantal providers biedt ID-verificatie diensten als een service om dit probleem op te lossen. De ID-verificatiefunctie is complex en gespecialiseerd. Het is een logische stap voor bedrijven en instellingen om het uit te besteden aan providers met de nodige kennis, schaal en beveiliging om gevoelige transacties snel, veilig en efficiënt te kunnen uitvoeren.

Lees verder
image

Nieuwe infographic voor de Nederlandse cyber security markt

Geplaatst op 04 October, 2018

Tijdens het Access to Capital Event georganiseerd door The Hague Security Delta (HSD) heeft Value Creation Capital in het kader van haar Security of Things Fund een nieuwe versie van de infographic voor de Nederlandse Dutch cyber security markt gelanceerd. Met JanusID door ons rood omcirkeld in het Identity & Access Management domein.

Lees verder
image

The next $20 billion digital market – ID verification as a service

Geplaatst op 02 October, 2018

In een op 4 juni 2018 gepubliceerd onderzoek van Fuel by McKinsey is diepgaand gekeken naar de opkomende identity-verification-as-a-service markt, de markt waar JanusID in opereert met haar CheckedID dienst. Belangrijke constateringen zijn dat goede identiteitsverificatie steeds belangrijker wordt in een B2C setting en dat het een taak is die significante investeringen vergt in kennis en infrastructuur. De onderzoekers schatten de omvang van de huidige identity-verification-as-a-service markt in op $10 miljard, en verwachten dat deze sterk groeit tot een $16-20 miljard markt in 2022.

Lees verder
image

Persbericht: Mitek and JanusID Deliver Real-time Identity Verification to SMBs

Geplaatst op 01 October, 2018

In dit persbericht van onze partner Mitek Systems (NASDAQ:MITK) van 25 september 2018 wordt de samenwerking en het partnership met JanusID benadrukt: Mitek. Dit bericht is zowel in de VS als in Europa goed opgepakt en onder meer hier overgenomen: Nasdaq, The Paypers, Mobile ID World en Biometric Update.com.

Lees verder
image

Nieuwe versie CheckedID gelanceerd

Geplaatst op 10 September, 2018

Recentelijk heeft JanusID een nieuwe versie van CheckedID gelanceerd. CheckedID is het veilige, makkelijke en AVG compliant alternatief voor het ‘kopietje paspoort’ proces. In deze versie zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:

  • Verbeterd vastleggen van ID-documenten en selfies;
  • Uitgebreidere gebruikersondersteuning en helpschermen;
  • Taalkeuze tussen Nederlands en Engels;
  • Diverse verbeteringen in de verificatierapportage.


Deze verbeteringen passen in ons streven om CheckedID de meest betrouwbare en makkelijke mobiele ID-verificatie dienst te laten zijn.

Meer informatie is te vinden op de CheckedID website.

Lees verder
image

JanusID lanceert CheckedID: ID-document validatie met verificatie eigenaar in real-time

Geplaatst op 08 June, 2018

CheckedID is een ID-document validatie dienst waarbij ook de eigenaar van het ID-document in real-time wordt geverifiëerd. CheckedID is uniek in zijn soort, mede door de mogelijkheid om de chip van het ID-document uit te lezen. Het is toepasbaar in gevallen waar identificatieplicht conform de WiD (Wet op de Identificatieplicht) geldt. 

Lees verder
image

Soepel aanmelden van klanten - INNOPAY geeft raad

Geplaatst op 18 January, 2018

JanusID biedt producten die aanmelden eenvoudig maken. En tegelijkertijd veilig en betrouwbaar. Een soepel verlopend aanmeldingsproces maakt dat een bezoeker eerder klant wil worden. Om tegenvallende conversie te verhelpen moet uw huidige proces wellicht flink herzien worden. INNOPAY - Digital Customer Onboarding heeft een verkenning gedaan, om u op weg te helpen.

Lees verder
image

De AVG vereist accurate vaststelling van identiteit: bent u daar klaar voor?

Geplaatst op 20 October, 2017

Klantregistratie is een essentiële stap om effectief relaties te onderhouden. Het is ook vaak een lastige stap, waarbij klanten kunnen afhaken en bij u vertrekken. De kunst is om de balans te vinden tussen “eenvoudig” en “afdoende”, en aldus de gewenste klanten binnen te krijgen. Tevens geldt als vereiste uit de AVG (in het Engels: GDPR) dat alle te verwerken persoonsgegevens “juist” moeten zijn (artikel 5.1(d)). Het laatste wat u wilt is om deze EU-verordening, die volgend jaar volledig van kracht wordt, te veronachtzamen.

Lees verder
image

Password vergeten bij terugkeer van vakantie?

Geplaatst op 28 August, 2017

Eén van de kenmerken van een goede vakantie is dat je vaak heel diep moet nadenken welke passwords je ook alweer gebruikte on in te loggen op werk en andere sites. Tenzij je uiteraard overal hetzelfde password gebruikt. Dit is niet alleen onverstandig maar gaat vaak niet omdat sites verschillend beleid hebben met betrekking tot het aanpassen van passwords. Sommigen vereisen geen verandering, anderen elke paar maanden, etc.

Lees verder
image

Vertrouwen en privacy met een geverifieerde online ID

Geplaatst op 17 June, 2017

In een gastblog op de website van Mitek schrijft de oprichter en CEO van JanusID over het belang van een geverifieerde online identiteit.

Lees verder
image

Nog één jaar te gaan tot de AVG van kracht wordt

Geplaatst op 25 May, 2017

In mei 2016 is voor alle lidstaten van de EU de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG; in het Engels: GDPR) ingegaan. De Europese Commissie heeft een periode van twee jaar ingesteld om bedrijven en burgers zich voor te laten bereiden op de gevolgen ervan.

Lees verder
image

Sir Tim Berners-Lee: We zijn de controle over onze gegevens kwijt

Geplaatst op 13 March, 2017

Op 12 maart 1989 diende Tim Berners-Lee zijn voorstel in voor wat we nu allen kennen als het World Wide Web. Het succes van dit voorstel maakt mogelijk dat je dit artikel leest. Maar het is niet geheel volgens de oorspronkelijke bedoeling verlopen.

Lees verder
image

Overheid en bedrijven onvoldoende beschermd tegen cyberdreigingen

Geplaatst op 07 March, 2017

Het Rathenau instituut constateert dat het beleid van de Nederlandse overheid niet toereikend is voor voldoende weerbaarheid tegen cybercriminaliteit.

Lees verder
image

Fraude op Marktplaats en bij webwinkels

Geplaatst op 06 January, 2017

Op plaats 5 van in 2016 gemelde fraudes bij de Fraudehelpdesk staat fraude bij het handelen op Marktplaats en bij webwinkels.

Lees verder
image

Hoe vaak zijn jouw persoonsgegevens bij hackers terecht gekomen?

Geplaatst op 14 December, 2016

Door Josh KELLER, K.K. Rebecca LAI and Nicole PERLROTH

Van tenminste één miljard Yahoo gebruikers zijn gegevens gestolen in 2013, zo meldde het bedrijf afgelopen woensdag.

Lees verder