image

JanusID lanceert CheckedID: ID-document validatie met verificatie eigenaar in real-time

Geplaatst op 08 June, 2018

CheckedID is een ID-document validatie dienst waarbij ook de eigenaar van het ID-document in real-time wordt geverifiëerd. CheckedID is uniek in zijn soort, mede door de mogelijkheid om de chip van het ID-document uit te lezen. Het is toepasbaar in gevallen waar identificatieplicht conform de WiD (Wet op de Identificatieplicht) geldt. 

Lees verder
image

Soepel aanmelden van klanten - INNOPAY geeft raad

Geplaatst op 18 January, 2018

JanusID biedt producten die aanmelden eenvoudig maken. En tegelijkertijd veilig en betrouwbaar. Een soepel verlopend aanmeldingsproces maakt dat een bezoeker eerder klant wil worden. Om tegenvallende conversie te verhelpen moet uw huidige proces wellicht flink herzien worden. INNOPAY - Digital Customer Onboarding heeft een verkenning gedaan, om u op weg te helpen.

Lees verder
image

De AVG vereist accurate vaststelling van identiteit: bent u daar klaar voor?

Geplaatst op 20 October, 2017

Klantregistratie is een essentiële stap om effectief relaties te onderhouden. Het is ook vaak een lastige stap, waarbij klanten kunnen afhaken en bij u vertrekken. De kunst is om de balans te vinden tussen “eenvoudig” en “afdoende”, en aldus de gewenste klanten binnen te krijgen. Tevens geldt als vereiste uit de AVG (in het Engels: GDPR) dat alle te verwerken persoonsgegevens “juist” moeten zijn (artikel 5.1(d)). Het laatste wat u wilt is om deze EU-verordening, die volgend jaar volledig van kracht wordt, te veronachtzamen.

Lees verder
image

Password vergeten bij terugkeer van vakantie?

Geplaatst op 28 August, 2017

Eén van de kenmerken van een goede vakantie is dat je vaak heel diep moet nadenken welke passwords je ook alweer gebruikte on in te loggen op werk en andere sites. Tenzij je uiteraard overal hetzelfde password gebruikt. Dit is niet alleen onverstandig maar gaat vaak niet omdat sites verschillend beleid hebben met betrekking tot het aanpassen van passwords. Sommigen vereisen geen verandering, anderen elke paar maanden, etc.

Lees verder
image

Vertrouwen en privacy met een geverifieerde online ID

Geplaatst op 17 June, 2017

In een gastblog op de website van Mitek schrijft de oprichter en CEO van JanusID over het belang van een geverifieerde online identiteit.

Lees verder
image

Nog één jaar te gaan tot de AVG van kracht wordt

Geplaatst op 25 May, 2017

In mei 2016 is voor alle lidstaten van de EU de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG; in het Engels: GDPR) ingegaan. De Europese Commissie heeft een periode van twee jaar ingesteld om bedrijven en burgers zich voor te laten bereiden op de gevolgen ervan.

Lees verder
image

Sir Tim Berners-Lee: We zijn de controle over onze gegevens kwijt

Geplaatst op 13 March, 2017

Op 12 maart 1989 diende Tim Berners-Lee zijn voorstel in voor wat we nu allen kennen als het World Wide Web. Het succes van dit voorstel maakt mogelijk dat je dit artikel leest. Maar het is niet geheel volgens de oorspronkelijke bedoeling verlopen.

Lees verder
image

Overheid en bedrijven onvoldoende beschermd tegen cyberdreigingen

Geplaatst op 07 March, 2017

Het Rathenau instituut constateert dat het beleid van de Nederlandse overheid niet toereikend is voor voldoende weerbaarheid tegen cybercriminaliteit.

Lees verder
image

Fraude op Marktplaats en bij webwinkels

Geplaatst op 06 January, 2017

Op plaats 5 van in 2016 gemelde fraudes bij de Fraudehelpdesk staat fraude bij het handelen op Marktplaats en bij webwinkels.

Lees verder
image

Hoe vaak zijn jouw persoonsgegevens bij hackers terecht gekomen?

Geplaatst op 14 December, 2016

Door Josh KELLER, K.K. Rebecca LAI and Nicole PERLROTH

Van tenminste één miljard Yahoo gebruikers zijn gegevens gestolen in 2013, zo meldde het bedrijf afgelopen woensdag.

Lees verder